Alarm Sistemleri Elektrik Kesintisinde Çalışır mı?

Alarm sistemleri, evlerin ve iş yerlerinin güvenliği sağlayan en önemli ekipmanlar arasında yer alır. 7/24 kendinizi güvende hissetmenizi sağlayan bu alarm sistemlerinin, elektrik kesintilerinde çalışıp çalışmayacağı sahip olduğu teknolojiye göre değişiklik gösterir. Alarm sistemi elektrik kesintisi; şiddetli yağış, fırtına, deprem, uzun süreli sıcak hava gibi durumlarda gerçekleşebilir. Bazen ise kötü niyetliler, elektrik bağlantısını keserek alarm sistemini devre dışı bırakmaya çalışır. Ancak tüm alarm sistemleri için bu mümkün değildir. 

Elektrik kesintisi anında alarm sisteminin nasıl tepki verdiğini pek çok kişi merak eder. Çünkü bu kesinti esnasında alarmın çalışıp çalışmayacağı, kişilerin kendini güvende hissetmesi açısından önemlidir. Elektrik kesintisinde çalışmaya devam eden farklı türde alarm sistemleri vardır. Bunları tercih ederek siz de kendinizi ve sevdiklerinizi güven altına alabilirsiniz. Alarm sistemi elektrik kesintisinde arama gelir mi gibi merak ettiğiniz soruların yanıtını öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz.

Alarm Sistemi Elektrik Kesintisi Durumunda Ne Yapar? 

Alarm sistemleri, genellikle elektrik kesintisinde çalışmaya devam eder. Çünkü bu sistemlerin kurulumu esnasında içlerine akü yerleştirilir. Elektrik kesintisi durumunda herhangi bir aksama olmadan çalışmaya devam eden bu sistemler, aküsüne göre 7 ila 10 saat boyunca aktif olabilir. Alarm güvenlik sistemlerinde ise kesintisiz güç kaynağı kullanılır ve herhangi bir elektrik kesintisinde bu sistemler, arızaya neden olmadan çalışmaya devam eder. Kamera sistemi, alarm sistem modülü, kayıt cihazları elektrik kesintisinde 8-10 saat çalışır. 

Eğer uzun süreli elektrik kesintisi olursa, ekipmanların enerjilerine göre farklı güçlerde akülere ihtiyaç duyulabilir. Bu durumda aküyü değiştirerek alarm sisteminin çalışmaya devam etmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz alarm sistemi kurulurken ya da sonrasında kesintisiz güç kaynağı donanımı edinerek bunu sisteme entegre edebilirsiniz. 

Alarm sistemi elektrik kesintisinde polise haber verir mi sorusunun yanıtı da oldukça merak edilir. Alarm sistemleri, elektrik kesintisi anında da çalışmaya devam ettiği için herhangi bir sinyal aldıklarında bunu alarm izleme merkezine iletirler. İzleme merkezi, bu sinyalleri baz alarak bulunduğunuz yere polis ekiplerini yönlendirebilir.

Elektrik Kesintisinde Alarm Sisteminin Çalışmasının Avantajı 

Alarm sistemleri, güvenliğinizi sağlayan en önemli ekipmanlardan biri olduğundan elektrik kesintisi anında çalışmaya devam etmesi size avantaj sağlar. Örneğin; kötü hava şartlarından dolayı elektrik kesintisi yaşıyorsanız, alarm sisteminiz çalışmaya devam ederek size su baskını, yangın gibi durumları önceden tespit etme imkanı sunar. Çünkü alarm sistemleri yalnızca kötü niyetlilere karşı alınan bir önlem değil, aynı zamanda oluşabilecek kazalara karşı alınan bir tedbirdir. Elektrik kesintisi olsa bile oluşabilecek kazalara karşı hazırlıklı olabilirsiniz. 

Ayrıca bazı kötü niyetliler, elektrik kesintisi olmasa dahi elektrik sistemlerini sabote ederek elektrik kesintisi yapabilir. Bu durumda alarm sisteminizin çalışmaya devam etmesi çok önemli bir konudur. Çünkü olası hırsızlık durumlarını bu alarm sistemleri tespit eder ve size önlem alma imkanı verir. Elektrik kesintilerinde karşılaşabileceğiniz güvenlik açıklarını ortadan kaldıran alarm sistemleri, kesintisiz bir şekilde çalışarak güvenliğinizi üst düzeye çıkarır. 

Elektrik kesintilerinde çalışmaya devam eden alarm sistemleri arasından kablosuz modeller oldukça kullanışlıdır. Kablosuz olmaları hem alarm sistemine karşı yapılabilecek kötü niyetli müdahaleleri engeller hem de pratik bir şekilde çalışmasını sağlar. Özellikle taşınabilir olmaları ve akülerinin yüksek güce sahip olması, uzun ömürlü kullanım açısından avantajlıdır. Sevdiklerinizi ve kendinizi, elektrik kesintisi dahil olmak üzere her an çalışan alarm sisteminiz ile güven altına alabilirsiniz.

Elektrik Kesintisinde Çalışmaya Devam Eden Alarm Sistemi Türleri 

Elektrikler kesildiğinde çalışan alarm sistemleri kendi içinde farklı türlere ayrılır. Sahip oldukları özelliklere göre bu alarm sistemleri, farklı şekillerde çalışır. Bu alarm sistemleri ise şunlardır: 

  • Sabit Telefon Hatlı Alarm Sistemleri: Geleneksel olan bu alarm sistemlerindeki telefon hatları, çok düşük bir güçle bile çalışabilir ve direkt telefon sağlayıcısının güç kaynağından güç alır. Eğer izleme merkezine sinyal göndererek çalışan bir alarm sisteminiz varsa, yedek akü sayesinde telefon hattınız çalışmaya devam eder. Ayrıca alarm sisteminize uygun olarak bu akü oldukça uzun süre güç sağlayabilir. 
  • İnternet Destekli Alarm Sistemleri: İnternet tabanıyla çalışan alarm sistemleri kolayca devre dışı bırakılabilir ve güvenlik ihlaline maruz kalabilir. Ancak yönlendiriciniz veya servis sağlayıcınız aktif bir şekilde çalışırsa, alarm sisteminiz kısa süre içinde yeniden devreye girer. Elektrik kesintilerinde kısa süreliğine devre dışı kalan internet destekli alarm sistemleri, aldığınız desteğin sonucunda çalışmaya devam eder. 
  • Kablosuz Alarm Sistemleri: Son dönemlerde popüler hale gelen ve güvenlik kapsamını üst düzeye çıkaran kablosuz alarm sistemleri, hem pratik hem de kullanışlıdır. Ayrıca kablosu olmadığı için kablolardan kaynaklı sorunlara yol açmaz. Kurulumunun kolay olması ve mobil uygulamadan takip edilmesi avantajı vardır. Elektrik kesintilerinde çalışmaya devam eden kablosuz alarm sistemleri, taşınabilirlik açısından da kolaylık sağlar. 

Elektrik kesintilerine dahi kendinizi güvende hissetmek istiyorsanız, Kale Alarm’ın birbirinden kaliteli kablosuz alarm sistemleri arasından ihtiyacınıza uygun olarak seçim yapabilirsiniz. Evde, iş yerinde, alışveriş merkezinde ve daha pek çok yerde kullanıma uygun olan bu sistemler sayesinde olası elektrik kesintileri ya da kötü niyetlilere karşı her zaman önlem almış olursunuz. Kale Alarm, kullanışlı ve kaliteli alarm sistemi ürünleri ile güvenlik açığını ortadan kaldırmanızı sağlar.

Benzer Yazılar