Bulut Tabanlı Güvenlik Sistemleri ve Veri Güvenliği

Bulut tabanlı güvenlik sistemleri, akıllı telefon, tablet veya bilgisayar gibi farklı teknolojik aletler aracılığıyla veri paylaşımı sağlayan bir veri depolama sistemidir. İnternet tabanlı olarak verileri saklamaya yarar. Her zaman ve her yerde işlemlerin yapılmasını sağlar. Bulutta var olan sistemleri koruyan siber güvenlik ağıdır. Çevrim içi altyapı, platform ve çeşitli uygulamalarda saklanması gereken gizli verileri maksimum bir şekilde korumaya alır. Sürekli etkin olan ağ bağlantılarıyla kullanıcıların verilerini gizli ve güvenli bir şekilde saklamak adına bulut ağ tabanlı güvenlik sistemleri tercih edilir. Veri tabanı güvenliği nedir? Noktasında ise “kişisel bilgilerinizi, verilerinizi, dosyalarınızı güvende tutmaya yarayan ağ tabanlı bir güvenlik mekanizmasıdır.” şeklinde bir tanımlama yapılabilir. Peki, bulut güvenliği nedir? Veri güvenliği nasıl sağlanır

Veri Güvenliği için Bulut Tabanlı Güvenlik Sistemlerinin Avantajları

İnternet tabanlı hizmetlerin her zaman ve her yerde ulaşılabilir olması gerekir. Bütünlük, gizlilik ve kullanılabilirlik noktası da oldukça önemlidir. Kullanılabilir olması verileri hızlı ve kolay bir şekilde erişilebilir kılar. Bütünlük, tüm verilerin bir yerde saklanmasını ve kolay ulaşılabilir olmasını sağlar. Diğer bir kişinin veya kişilerin siber saldırılarına karşı bilgilerin saklı tutulmasını kolaylaştırır.

Bulut güvenlik sistemi, gelişen teknoloji karşısında sıkça ihtiyaç duyulan bir panel haline gelir. Özel verilerin korunması veya sızdırılmaması için çoğu kullanıcı bulut tabanlı güvenlik sistemleri ile kişisel bilgilerini korumaya alır. Bulut tabanlı veri güvenliği hem dahili hem de harici saldırılara karşı üst düzeyde koruma kalkanı işlevi görür.

Şirketinizdeki önemli dosyaları, verileri veya benzeri dosyaları güvende tutmanız mümkündür. Bunun için özel olarak geliştirilen bulut tabanlı yazılım sistemleri sayesinde hemen her türlü siber saldırılara karşı verilerinizi korumaya alabilirsiniz. Böylece dosyalarınız için koruma kalkanı gören bulut tabanlı güvenlik sistemlerinin hizmetlerinden kolaylıkla yararlanmış olursunuz.

Birçok yönden kullanıcısına avantaj sağlayan bulut güvenliği, tüm bilgileri merkezde toplayarak koruma altına alır. Siber saldırıların oluşması durumunda seri bir şekilde kurtarma aşamasına geçer. Bu teknolojiler sayesinde ekstra bir bütçe oluşturmadan zahmetsiz bir şekilde verilerinizi saklamanıza yardımcı olur.

Bütçenizi korumanız noktasında da büyük avantaj sağlar. İnsan müdahalesine göre daha hızlı ve etkili sonuçlar gösterir. 7/24 koruma imkanı sağlayan sistem, proaktif güvenlik donanımları oluşturarak güvenli bir çalışma ortamı sunar.

Bulut güvenliği sayesinde manuel bir koruma veya kurtarma süreci geçirmenize gerek kalmaz. Veri tabanı güvenliği ile her şey otonom bir şekilde yerine getirilir. Bulut sistemine sahip olan kullanıcılar siber saldırılara karşı endişe duymamış olur.

Bulut tabanlı sistemler ile veri güvenliği oluşturmak oldukça kolay ve zahmetsizdir. Önemli dosyalarınızı sabit sürücüye kaydetmek yerine çevrimiçi olarak erişilebilen bu sistemlerde saklayabilirsiniz. 

Güvenilir bulut sistemi ile sanal ofislerin bile yönetilmesi kolaylaşır. Aynı zamanda benzerlerine oranla çok daha düşük maliyetle güvenli bir iş kurmanıza destek olur.

Bulut Ağı Nedir & Kamera Sistemlerinde Nasıl Çalışır?

Teknolojinin hızla yayılmasıyla birlikte hem kişiler hem de kurumlar internete bağlanabilen cihazlar üzerinden bilgilerini, dosyalarını saklamayı sürdürür. Doğru bir güvenlik sistemi olmadan bu dosyaların güvende tutulması bir hayli zor olur. Bu doğrultuda verileri, yazılımları veya altyapı hizmetlerini güvende tutmaya yarayan bulut tabanlı güvenlik sistemlerine ihtiyaç duyulur.

Çoğu kullanıcı bireysel veya kurumsal teknolojilerde kullanmak için veri güvenliği nedir noktasında detaylı bir araştırma yapar. Bu uzantıda kullanıcılara pek çok yönden yarar sağlayan veri güvenliği ile bilgilerin izinsiz kullanımı, ifşa edilmesi, silinmesi, değiştirilmesi veya hata vermesi engellenir.  Aynı şekilde veri tabanı güvenliği nasıl sağlanır hususunda da bulut ağı sistemlerine göz atmak yeterli olur.

Bulut ağı telefon, tablet ya da bilgisayar gibi cihazlar için istenilen yer ve zamanda kullanılabilen internet tabanlı bir bilişim hizmetidir. Ana kaynakta yer alan yazılımın ve bilgilerin paylaşımını sağlar. Mevcut bilişim sistemini kullanarak diğer teknolojik cihazlardan elektrik dağıtıcılarına benzer şekilde internet üzerinden etkileşim sağlar.

Dijital bir ağ aracılığıyla verilerinizi, akıllı cihazlarınızda minimum alan kullanarak muhafaza eder. Farklı cihazlardan e-posta ve şifre ile bu verilerinize anında erişebilirsiniz. Hem depolama hem de veri alışverişi noktasında kullanıcısına fazlasıyla fayda sağlar.

Yeni nesil kamera sistemlerinde de bulut ağı kullanımı mevcuttur. Kamera üreticisi aracılığıyla bulut ağlarından yararlanabilirsiniz. Kamera sistemlerinde bulut ağı kullanarak her yerden erişim sağlamanız mümkündür. Bulut ağı sistemi sayesinde kameranızı çevrimiçi olarak uzaktan izleyebilirsiniz. Ayrıca şifrelenmiş IP kamera kayıtlarınızı bulutta saklayarak görüntüleri muhafaza edebilir, oynatabilir, silebilir veya indirebilirsiniz.

Kablosuz güvenlik kameraları anlık kayıtları ve videoları ağ üzerinden buluta gönderir. Ağın olmadığı durumlarda ise hücresel güvenlik kameralarıyla işlevini yerine getirebilir. Kamera üzerinden buluta kolaylıkla bağlanabilirsiniz. Bunun için uygulama veya web üzerinden hesabınıza giriş yapmanız yeterlidir. Bulut üzerinden ulaşmak istediğiniz her şeye kolayca erişim sağlayabilirsiniz. Her yerde ve her zaman bulut üzerinden kayıtları indirebilir veya silebilirsiniz.

Siz de Kale Alarm tarafından sunulan hizmetlerden yararlanarak önemli dosyalarınızı, belgelerinizi, kişisel bilgilerinizi ve çok daha fazlasını veri güvenliği ile koruyabilirsiniz. Bulut tabanlı güvenlik sistemleri ve veri güvenliği ile çok daha kapsamlı bir öğrenme ortamı elde edebilirsiniz. Böylece evinizi, ofisinizi, şirketinizi veya benzeri yerleri bulut tabanlı kamera sistemleri ile çok daha korunaklı hale getirebilirsiniz.

Benzer Yazılar