Fabrika ve Üretim Tesislerinde Hangi Güvenlik Önlemleri Alınmalı?

Fabrika ve Üretim Tesislerinde Hangi Güvenlik Önlemleri Alınmalı?

Kale Güvenlik Sistemleri, bireysel ve kurumsal müşterilerine sunduğu yüksek kaliteli hizmetleriyle ön plana çıkıyor. Fabrika ve üretim tesisleri için özel olarak geliştirilen güvenlik önlemleri, tam kapsam güvenlik çözümlerini beraberinde getiriyor. Hırsızlık, yangın, su baskını ve daha birçok risk faktörüne karşı titizlikle tasarlanılan çözümler; tehlike anında erken haberdar olmanızı ve önlem almanızı sağlıyor. Kamera sistemleri, geçiş kontrol sistemleri, çelik kapı ve çelik kasa, yangın algılama sistemleri, araç geçiş sistemleri, X-ray ve metal kapı dedektörü, çevre güvenlik sistemleri ve daha fazlası fabrika veya üretim tesisleri için alabileceğiniz önlemler arasında yer alıyor. Fabrika alarm sistemleri, mutlaka sahip olunması gereken önlemlerden biri olarak karşınıza çıkıyor.

Fabrika Güvenlik Sistemleri ile Yüksek Koruma

Güvenlik sistemleri nedir sorusu özellikle fabrika, üretim tesisleri gibi mekanlara sahip olan kurumsal müşterilerin dikkatini çekiyor. Hırsızlık girişimleri başta olmak üzere yangın, gaz kaçağı, su baskını, sağlık problemleri ve daha birçok olumsuz duruma karşı can ve mal güvenliğinizi koruma altına alan güvenlik sistem ve cihazları; hayat kurtarıcı bir rol üstleniyor. Farklı risk faktörleri göz önünde bulundurularak kurulum yapılacak mekana özgün bir sistem oluşturulabiliyor. Standart ve video analiz özellikli kamera sistemi seçenekleri, sıklıkla tercih edilen önlemler arasında bulunuyor. Kayıt yapma, uzaktan ya da yerel görüntü izleme amaçlı kullanılan standart kamera seçeneği; yüksek çözünürlüğü ve kesintisiz çalışması ile beğenileri kazanıyor. Mekanın güvenlik durumunun uzaktan takip edilmesini sağlamasının yanı sıra gerçekleşmiş bir olay hakkında görüntülü bir delil olarak kullanılabilecek kayıtları da sizlere sunuyor. Kameralı sistemler içerisine entegre edebileceğiniz manyetik kontaklar, kapı ve pencerelerin açılıp kapanmasını anında algılarken hareket dedektörleri, belirlenen alanda herhangi bir hareket olup olmadığını sisteme bildiriyor.

İleri Teknoloji ile Zenginleştirilen Fabrika Güvenlik Sistemleri

Fabrika güvenlik sistemleri, ileri teknoloji ve uzman bilgisi ile zenginleştirilerek hayatı kolaylaştıran önlemler sunuyor. Video analiz özellikli kamera sistemi seçenekleri, özel yazılımları sayesinde güvenlik ihlallerini anında tespit ediyor. Video analiz yazılımları; önceden tanımlanmış olan bir alana araç girişi, alanda uzun süre kalınması, alana bırakılan nesnelerin tespiti, izin verilen saatlerin dışındaki girişler ve daha birçok durumu tespit edip Alarm İzleme Merkezi’ne iletiyor. Bu durumlara uzaktan müdahale edilebilme imkanı tanıyan bu teknoloji, olası tehditlere karşı önlem alınmasını sağlıyor. Video ile uzaktan tesis sınırlarının korunması hizmeti ise yerleşke çevresinde bulunan fiziki önlemlerin paraleline yerleştirilen kamera sistemleri ile gerçekleştiriliyor. Önlemler aşıldığında Alarm İzleme Merkezi durumu değerlendirerek ilgili kurumlara bildiriyor. Ayrıca sesli anons, ışık, siren ve benzeri ekipmanlar da devreye sokularak ihlali yapan kişilerin caydırılması sağlanıyor. Özellikle üretim tesislerinde mutlaka bulunması gereken bu sistem, 7/24 takip sayesinde yüksek güvenilirlik özelliği taşıyor. Yapay zeka algılama, çift spektrum izleme, maske algılama özelliği, gömülü sesli alarm ve gelişmiş algoritmalara sahip olan termal kameralar da fabrikalarda sağlığı ve güvenliği yüksek seviyelerde tutmak için tercih edebileceğiniz fabrika güvenlik önlemleri arasında ön plana çıkıyor.

Kale Güvenlik Sistemleri ile Fabrika ve Üretim Tesisleriniz 7/24 Güvende

Her isteğe ve ihtiyaca hitap eden hizmetleriyle tedbiri elden bırakmayan kullanıcıların kurtarıcısı olan Kale Alarm, fabrika güvenliğinde ezberleri bozuyor. Geçiş kontrol sistemleri, kalabalık işletmelerde giriş çıkışların kontrol edilmesini kolaylaştırırken, bilgileri de elektronik ortamda raporlayarak yöneticilerin çalışma disiplini hakkında gerçekçi analizler yapabilmelerini sağlıyor. Biyometrik sistemler; yüz, el ve avuç içi damar, iris tanıma özellikleri ile yüksek teknolojiyi sizlerle buluşturuyor. Farklı turnike sistemleri, güvenli bir giriş çıkış işleminin gerçekleşmesini sağlıyor. Plaka tanımalı araç geçiş sistemleri ise geçiş yetkisi bulunmayan araçların içeri girişini engelleyerek yaşanabilecek olumsuz durumları önlüyor. Fabrika yangın güvenliği alanında hayati bir konuma sahip olan yangın algılama sistemleri, olası bir tehlikede ortamın hızlıca boşaltılması ve hem can hem de mal kayıplarının önlenmesinde etkili bir rol oynuyor. Fabrika ve üretim tesisleri için güvenlik sistemleri fiyatları ve seçenekleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Benzer Yazılar