Hareket Dedektörü Nereye Takılmalı?

Kapı ve pencere sensörleri ile beraber hareket dedektörleri de herhangi bir alarm kurulumunun daha güvenli hale gelmesini destekler. Hareket dedektörü konumu doğru bir şekilde belirlendiğinde evdeki geniş alanları kapsayabilir. Sensörleri dedektörleri doğru bir şekilde yerleştirerek evinizde güvenliği bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Örneğin, hırsızlar farklı yöntemlerle evinize girdiğinde ve sensörleri atlatmayı başardığında bu noktada dedektörler devreye girer. Hareket dedektörü konumu verimli bir şekilde ayarlandığında hırsızların beklemedikleri bir anda yakalanmasına yardımcı olabilir.

Hareket dedektörü konumunu iyi bir şekilde ayarlayarak evlerinizin güvenliğini üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Evinizin rastgele noktalarına takmaktansa dedektörleri doğru alanlara yerleştirerek daha verimli bir kullanım elde edebilirsiniz. Genellikle hareket dedektörleri evlerin olası giriş noktalarına yerleştirilse de aslında onları konumlandırabileceğiniz farklı noktaları da düşünmeniz gerekir. Her ne kadar giriş noktaları her zaman dikkate almanız gereken önemli alanlardan oluşsa da hırsızların evinize nereden gireceğini tespit etmek her zaman mümkün olmayabilir. Bundan dolayı hareket dedektörü konumunu belirlerken biraz daha farklı düşünmeniz gerekebilir. 

Hareket dedektörü konumu belirlenirken evlerin farklı noktalarını da değerlendirmeniz önerilir. Örneğin, koridorlar bu noktada dikkat etmeniz gereken önemli alanlar arasında bulunur. Evinizin içinde dolaşmak için hırsızların koridorlardan geçmesi gerekir ve bu alanları koruma altına aldığınızda evinizdeki her hareketi tespit edebilirsiniz. Benzer şekilde eğer evinizde merdiven varsa bu alanları da kullanabilirsiniz. Ortak geçiş alanlarını hareket dedektörü ile güvence altına alarak ürünlerin sunduğu avantajlardan yararlanabilir, yaşam alanlarınızı dilediğiniz gibi koruyabilirsiniz.

Hareket Dedektörü Nereye Takılır?

Hareket dedektörü takılımı evlerde birçok farklı noktayı kapsayabilir. Evinizde güvenliği üst seviyeye çıkarmak ve ürünlerin sunduğu güvenceden yararlanmak istiyorsanız onları yaşam alanlarınızda doğru alanlarda konumlandırmalısınız. Aşağıdaki maddeleri inceleyerek hareket dedektörlerinin nereye takılabileceği hakkında fikir edinebilir, siz de yaşam alanlarınızı etkili bir şekilde koruma altına almaya başlayabilirsiniz.

  • İlk olarak hareket dedektörü konumu olarak evlerinizin giriş noktalarını tercih edebilirsiniz. Antre gibi alanlar, dedektör yerleşimi için sıklıkla tercih edilir. Bu alanlar genellikle eve girmeye çalışan kişilerin geçmek zorunda olduğu noktalar arasında bulunduğu için sıklıkla tercih edilir.
  • Eğer evinize bir hırsız giriyorsa genellikle yatak odalarına girmeyi düşünürler. Yatak odaları genellikle ziynet eşyası ya da önemli ürünlerin saklandığı yerler olarak görüldüğü için hırsızların da odak noktaları arasında bulunur. Yatak odalarının girişleri ya da içerisinde dolaplarınızın yakınında konumlandırabileceğiniz ürünler ile yaşam alanlarınızı güvence altına alabilirsiniz. 
  • Odalar için hareket dedektörü konumunu belirlerken köşeleri de dikkate almanız önerilir. Ürünleri mümkün olduğunca odalarınızı kapsayacak şekilde yerleştirmeniz oldukça önemlidir. Genellikle bir odanın girişine bakan köşe alanlarına bir dedektör yerleştirmek yaşam alanlarınızı iyi bir şekilde kapsamanıza yardımcı olabilir. Köşeye yerleştirdiğiniz dedektör, odanın merkezine odaklanarak yaşam alanınızı koruma altına almanızı destekler. 
  • Hareket dedektörü konumu kapıların üst noktası da iyi bir seçenek olabilir. Özellikle küçük bir odayı koruma altına almak istiyorsanız kapıların üzerini değerlendirmeyi düşünebilirsiniz. 
  • Evlerin yanı sıra hareket dedektörleri iş yerlerinde de sıklıkla tercih edilir. Özellikle kasada para bırakıyor ya da kuyumcu gibi değerli eşyalar sattığınız bir yerde çalışıyorsanız hareket dedektörleri iş yerlerinizi koruma altına almanızı kolaylaştırır. Bununla beraber işyerlerinde ürünleri doğru alanlara yerleştirmeniz gerekir. 
  • İş yerlerinde kapı ve pencerelere sensörlerler yerleştirdikten sonra kasanın etrafına hareket dedektörü koymayı düşünebilirsiniz. Böylece hırsızlar iş yerinize farklı yollardan girse bile kasaya geldiklerinde hareket dedektörü sayesinde size bildirim gelir. Böylece yetkililere hızlı bir şekilde ulaşabilir ve yaşanabilecek kayıpları önceden engelleyebilirsiniz. 
  • İşyerinizde sattığınız eşyaların çalınması önlemek için de hareket dedektörünü daha fazla alanı kapsayacak biçimde yerleştirmeniz önemlidir. Yerleşim kararı vermeden önce satın aldığınız dedektörün algılama mesafesini incelemeniz gerekir. Örneğin, bazı ürünlerde 11mx11m'lik bir kapsama alanına karşın 88,5 ºC’lik bir görüş açısı bulunur. Ürünün algılama mesafesi ve görüş açısını göz önünde bulundurarak hareket dedektörü takılımı işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 

İş yerlerinizi ya da evlerinizi hareket dedektörlerini doğru bir şekilde konumlandırarak koruma altına alabilir, gelecekte yaşanabilecek kazalara karşı kendi önlemlerinizi alabilirsiniz. 

Hareket Dedektörü Nerelere Takılmaz? 

Hareket dedektörü hırsızlığı önleme konusunda kullanıcılarına birçok fayda sunsa da onları doğru alanlara yerleştirerek bu avantajlarından yararlanabilirsiniz. Aşağıdaki maddeleri inceleyerek dedektörleri nerelere takmamanız gerektiği hakkında fikir alabilirsiniz.

  • Hareket dedektörü takılımı için banyolar önerilmez. Bunun yerine satın aldığınız dedektörleri hareketin daha yoğun olacağı alanlara yerleştirmeniz tavsiye edilir. 
  • Ürünlerin kalorifer gibi ısı kaynaklarına yakın olacak şekilde yerleştirilmemesi gerekir. Elektrikli ısıtıcılar ya da ocaklar, cihazların algılama yeteneğini bozabilir. 
  • Havalandırma sistemlerinin çıkış noktaları da hareket dedektörü yerleştirmek için uygun değildir. Hava akımlarının neden olduğu dalgalanmaları hisseden dedektörler, yanlış sonuçların elde edilmesine sebep olabilir. 
  • Havalandırma alanlarıyla benzer şekilde titreşimin yüksek olduğu yerlerde de hareket dedektörü çeşitlerinin kullanılması doğru değildir. Yüksek titreşim, dedektörlerin yanlış sonuçlara ulaşmasına neden olabilir. 

Hareket dedektörü modellerinin her biri farklı özelliklere sahip olduğu için ürünleri yerleştirmeden önce dikkatli bir şekilde incelemelisiniz. Algılama mesafesi gibi özellikleri göz önünde bulundurarak ürünleri doğru alanlara yerleştirmeye özen göstermelisiniz. Kale Kilit’ten hareket dedektörü  satın alarak yaşam alanlarınızı dilediğiniz gibi koruma altına alabilirsiniz. Bununla beraber satın aldığınız ürünleri doğru alanlara yerleştirerek daha iyi bir koruma elde edebilir, yaşam alanlarınızı istediğiniz gibi güvenli hale getirebilirsiniz.

Benzer Yazılar