Kale Alarmı ve Hırsızlık Önleme İpuçları: Profesyonel Tavsiyeler

Yaşam alanlarınızı güvenli ve huzurlu bir ortam haline getirmenize olanak tanıyan birtakım önlemler, hayat standartlarınızı artırmanızı sağlar. Hırsızlık tehdidine karşı uygulayacağınız bazı güvenlik stratejileri ile bu kaygınızı ve korkunuzu ortadan kaldırmanız mümkündür. Maddi ve manevi olarak kişiler üzerinde yıpratıcı bir etkiye sahip olan hırsızlık olayıyla karşılaşmanızın önüne geçen önlemler, hayatınızı mutlu ve güvenli bir şekilde devam ettirmenize olanak tanır. Hırsızlık önleme için tasarlanan ve kullanıma sunulan birçok sistem, ev ve iş alanlarınız için üstün bir koruma sağlar. 

Olası hırsızlık riskini minimize etmeyi hedefleyen birtakım profesyonel tavsiyeleri uygulayarak sizler de bulunduğunuz ortam için güvenlik seviyesini üst noktalara taşıyabilirsiniz.Hırsızlığı önleme amacıyla başvurulan en önemli yöntemlerin başında güvenlik kameraları gelir. Bu cihazlar, konumlandırılan alanı geniş bir açıyla 7/24 olarak takip etmenizi mümkün hale getirir. Hırsızlık önlemleri içerisinde en çok tercih edilen ve yüksek bir başarı oranına sahip olan bu metot, hırsızlar için caydırıcı bir özelliğe de sahiptir. Güvenlik kameralarının görünür ve açıyı en iyi şekilde yakalayabilecekleri noktaya yerleştirilmesi, hırsızlık için önlemler almak isteyen kişilerin ihtiyaçlarına etkili bir şekilde yanıt verir. 

Hırsızlık önleme sistemi olarak tercih edilen bir diğer yöntem ise alarm uygulamalarıdır. Evin belli noktalarına yerleştirilen sensörler, siz alarmı devreye soktuğunuz andan itibaren olası bir hareketi algılayarak size bildirim gönderir. Böylece evinizde siz yokken gerçekleşen her türlü faaliyetten eş zamanlı olarak haberdar olmanız mümkündür. Profesyonel firmalar tarafından sunulan bu profesyonel önlemler, yaşam standartlarınızı artırmanıza olanak tanır. Evde olmasanız dahi aklınızın evinizde kalmasını engelleyen özel teknolojik sistemlerin ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz.

Ev Hırsızlığı İstatistikleri ve Güvenlik Önlemleri

Kişilerin en çok korktuğu ve endişelendiği mülkiyet suçlarından biri olan hırsızlık, maddi ve manevi anlamda ciddi kayıplara neden olur. Kişilerin yaşam kalitelerini düşürmede aktif rol oynayan bu istenmeyen olay sonucunda ev halkında birtakım istenmeyen semptomlar gözlenebilir. Panik atak, kaygı bozukluğu, OKB, paranoya gibi çeşitli ruhsal problemlerle sonuçlanabilen hırsızlık olayı günümüzde en sık karşılaşılan suçlardan bir tanesidir. Her 3 kişiden 2’si evde kimse olmadığında; her 2 kişiden 1’i de gece uyurken eve hırsız girmesinden endişe etmektedir. 

2019 yılında yapılan Hırsızlık Mağduriyeti Anketi’ne göre hırsızlıkların çoğunun 12.00 ile 16.00 saatleri arasında, evde kimse yokken yapıldığını ortaya koyar. TÜİK verilerine göre; 1 Ocak 2020 ve 31 Aralık 2020 tarihleri arasında Ceza İnfaz Kurumu`na giren hükümlülerin %15.2’si hırsızlık suçundan yargılanmıştır. Türkiye hırsızlık oranları göz önünde bulundurulduğunda kişilerin bireysel ve profesyonel olarak evde hırsızlık önlemleri alması, olası maddi ve manevi kaybın önüne geçer. Tercih edilen kamera ve alarm sistemleri, hırsızlık için önlemler içerisinde en etkili ve başarılı sonuçlar ortaya koyanlarıdır.

Ev Hırsızlığına Karşı Etkili Hırsızlık Önleme Stratejileri

Hırsızlık olayıyla karşılaşmamak için öne çıkan hırsızlık önleme tavsiyeleri bulunur. Bu tavsiyeler alanında uzman ve deneyimli kişiler tarafından hazırlanarak hırsızlık riskiyle burun buruna olan kişilerin kullanımına sunulur. “Hırsızlığı önlemek için neler yapılabilir?” sorusu önlem almak isteyen kişilerin en çok merak ettiği başlıklar arasında yer alır. Yaşam alanlarınızı, sevdiklerinizi ve değerli eşyalarınızı hırsızların olumsuz etkisinden korumak için başvurabileceğiniz birtakım yöntemler bulunur. Bu yöntemler kısaca şu şekildedir:

  • Güvenli Kilit Sistemi: Evinizin, apartmanınızın ve bahçenizin kapıları için kaliteli ve güvenli kilit sistemlerini tercih etmeniz, güvenliği üst seviyelere taşır. Özellikle apartman ve bahçe kapıları için şifreli veya parmak izi okuyuculu kilit sistemleri oldukça başarılı sonuçlar ortaya koyar.
  • Korunaklı Pencereler: Zemine yakın olan pencereler için demir korkuluk veya güvenli kilit tercih etmeniz, hırsızların işini zorlaştıracaktır. Bu sebeple pencere alanlarının muhakkak özel bir sistemle koruma altına alınması gerekir.
  • Güvenlik Kamerası: Hırsızlık önlemi alırken en çok tercih edilen ve güven veren metotların başında güvenlik kameraları gelir. Evinizin etrafını ve içini görüntüleyen güvenlik kameraları, evde olmasanız dahi sınırlarınızın takibini gerçekleştirmenize olanak tanır.
  • Akıllı Alarm Sistemleri: Haricinizde gerçekleşen herhangi bir hareketlenmeden anında haberdar olmanızı sağlayan alarm sistemi, zaman kaybetmeden tehlikeye müdahale etmenizi mümkün kılar.

Hırsızlığa Karşı Önlem Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Hırsızlık istatistik verileri göz önünde bulundurulduğunda kişiler için endişe verici bir suç olarak öne çıkan hırsızlık olayı, güçlü önlemlerle engellenebilir. Bireysel aldığınız önlemlerin yanı sıra profesyonel olarak da aldığınız destekle yaşam alanlarınızı kendiniz ve sevdikleriniz için emniyetli bir alan haline getirebilirsiniz. Modern teknolojiler kullanılarak dizayn edilen güvenlik ekipmanları, kaliteli materyalleri ve yüksek performanslarıyla beklentilerin üzerinde bir başarı ortaya koyar. Türkiye hırsızlık oranı üzerinde tatmin edici derecede bir düşüşe neden olan dijital güvenlik ekipmanları, caydırıcı özellikleri sayesinde hırsızların evinize girmeye yeltenmesine dahi izin vermez. 

Kısa veya uzun süreli evden ayrılma durumlarında kapınızı huzurlu, mutlu ve güvenli bir şekilde kilitleyerek seyahatlerinizi gerçekleştirmenize olanak tanıyan güvenlik sistemleri hırsızlık tehdidini ortadan kaldırır. Önlem alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Evden ayrılırken kapılarınızın kilitli olduğundan emin olmanız gerekir. Işıkların uzun süre açık veya kapalı kalması, hırsızlara evde kimse olmadığı çıkarımını sunacağından; tercih ettiğiniz güvenlik sisteminin akıllı özelliklere sahip olması gerekir. Böylece uzaktan evinizin ışıklarını kontrol edebilir, belirli periyotlarla açıp-kapama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Kale Alarm kalitesi ve güvencesiyle sizler de yaşam alanlarınıza üst düzey emniyet sağlayabilirsiniz.

KAYNAKÇA:

https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?p=Prison-Statistics-2020-37202 

Benzer Yazılar